Уроци и занималня за ученици от 1 до 7 клас 2021-2022 уч. годинаОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

Дни на отворени врати в учебен център   Матталант,  кв. Борово и Младост-  0897 708 866
Заповядайте от 9 до 18 септември и се запознайте с креативните ни преподаватели и методи на работа, доказали се във времето с отлични резултати. 

Възползвайте се от безплатно посещение на занимание или   урок по математика, БЕЛ, английски език.

Защо занималня Матталант

Дългогодишен опит с деца от предприятията до гимназиален етап.

Индивидуален подход, всяко дете разбира материал и има вярно самостоятелно написано домашно 

Разнообразни викторини, техники и хитрини за лесно и бързо учене.

Допълнителни задачи и диктовки за затваряне на материали

Множество логически и съвещателни игри по избор

Взимане и изпращане на деца от 2СУ, 34 ОУ, 36 СУ и 142 СУ до тяхното училище 

Възможност за допълнително изучаване на математика/състезателна математика или език по избор с избрана от вас програма, по време на занимание 

Възможност за допълнителни задължения

Добре дошли на страници в учебен център Матталант - местата, в които децата разбиват и обичат математиката, науката се отнася към логически мислене и по -лесно учене.

С предстоящата нова учебна година, каним ученици  от 6 до 12 години 

9 от 9 до 18 -ти септември на единствено безплатно посещение занималня. .

👉  Ще решавате задачи за изпълнение

кандидатстване в СМГ, ПЧМГ, НУКК,

Шилер, Луис Карол или за външно оценяване.
Искате ли детето ви да развива   креативност, логически мислене, спортен дух  и да се  социализира   ходейки на занимание?
Децата при нас винаги имат вярно   написани домашни  , които разбират. Решавайки допълнително задачи, готвят се за състезания, създават и оценяват творчеството на други. Четат  интересни творби , гледат филми, след което ги анализират и дискутират.
Забавляват се като спортуватиграят нар разнообразни видове и игри на открито и закрито логически (шах, адмиралски шах, морски шах, бриджит, 3D пъзели, магически квадрати и др.) За емоционална и финансова интелегентност (монополи, монополи милионер и др.). 

Средният успех за 2018 г. на занималня Матталант е 5. 43 . За повече информация разгледайте фейсбук странициСептемврийски интензивен преговор по материал по математика и БЕЛ 

👉от 2 ри до 8 клас.

👉От 9 до 13 септември 

👉от  30 часа- цена 350 лв.

Всички записани  седмокласници  ползват допълнителна отстъпка от 5 % от целогодишните курсове за подготовка НВО и кандидатстване след 7 кл. за учебната 2022/2023г.Защо Математиката?
(Вижте видео материалите ни в YouTube)

Няма професия или занимание, което да не изисква умението да се мисли логично и абстрактно. От музиката до изучаването на чужди езици – всичко е пряко свързано с математика. 

Думата „математика” предизвиква у повечето възрастни неприятни спомени  и ужас. Ние сме забравили защо се учи математика. 

Този предмет учи децата да мислят логично, развива абстрактното им мислене и въображението, дава умения и увереност да се справят с всякакъв вид проблеми. 

Математиката е език, учен чрез разбиране, а не чрез наизустяване. 

Децата не мразят математиката. 

Те мразят да бъдат плашени и обърквани с математика.

От ранна възраст предметът става неразбираем и неприятен, свързан по-скоро с тормоз, отколкото с учене на нещо, което е необходимо постоянно. 

Децата, които посещават Матталант сериозно подобряват успеха си не само по математика, но и по останалите предмети. 

Те си изграждат система и  подход за подготовка, който е рационален и ефективен. 

Математиката ги учи да търсят и намират най-простите решения на всеки проблем.)  
   
Защо Матталант?
(Вижте видео материалите ни в YouTube)

Всяко дете ли има способности да се обучава и самообучава ?

Странно ли е, че в тази все по-сложна възраст,  толкова много деца дори и сами разучават бързо различни езици, музикални инструменти, безброй текстове на песни, танци, мелодии?

А какво ще кажете за смелостта и постоянството учейки се да карат колело, скейтборд и др?

Искайки те винаги намират начина и примера, от който да се вдъхновяват и се учат и нищо не може да ги спре.

Детската самомотивация е ключът към всичко, което един родител желае да постигне детето му.

А къде е ключът към детската самомотивация? Кое е това, което вдъхновява децата?

Чрез съчетанието на индивидуалния подход със силните страни на груповото обучение представяме математиката като комбинация от различни типове задачи и забавни логически математически игри. Това прави образователният процес приятен и интересен.Учениците ни разбират не само, че математическите принципи са верни, а и защо тези принципи са верни. Децата, се запознават с математическите идеи по различен от обичайният начин. Така им даваме възможност да изградят свой собствен начин на мислене, като внимателно следим всяка тяхна „стъпка”.Математиката се превръща в средство за изразяване на израстването и усъвършенстването на детето.  Това я прави още по интересна, желана и привлекателна.


Математика за таланти


Подготовка за кандидатстване след 4 и 7 клас в СМГ, ПЧМГ, и др. елитни гимназии. Децата открили за себе си и своето бъдеще възможностите, които математиката разгръща пред тях разчитат на нашата компетентност и надеждност.
Всяко дете е надарено с безгранични възможности, нужен  е само правилен подход за насочването му към тази така сложна и недостъпна наука. До голяма степен развитието в математиката е процес на промяна, която превръща емоционалната сила в мисловна енергия, насочена към решение на определени задачи. Представяйки  решаването на задачи по математика от вълнуващата му страна като приключение, разкриващо нови и нови хоризонти, водим детето към желанието още по силно да поиска светът на математиката да стане част от неговия свят. За нас една задача е решена, когато предадем и емоцията от нейното решение. Основен показател за това е детето не само да може да обясни задачата, но и да се почувства способно да измисли подобна на нея задача. 

Забавна математика и творческа работилница
(Вижте видео материалите ни в YouTube)

Практични и забавни приложения на математиката за най-малките

Най-хубавото в детският свят е, че знанията може да са колкото лесни, толкова и чудесни и още поне толкова полезни. Там не е важно колко точно е трудна първата стъпка, а колко е желана и тя и следващата и т.н.

Забавната математика и творческата работилница са част от нашето обучение, насочено към представянето на увлекателните и приложими страни на математиката. С моделиране, апликиране и забавно - образователни логически и стратегически игри между две или повече деца ние им помагаме сами да разкрият забавната страна на математиката, което засилва и интереса им към нея. Това допринася и за развитието на спортният дух и социализирането на децата.

Подготовка за кандидат-студенти

Индивидуалните уроци могат да се свържат с конкретно висше учебно заведение